Uncategorized

Gunstige effecten van krachttraining voor vrouwen

Waarom krachttraining juist ook voor vrouwen goed is.

Bij krachttraining wordt er als snel gedacht aan een hok vol met testosteron gevulde manen die met grote gewichten lopen rond te gooien. Helaas wordt daardoor door veel vrouwen het kracht gedeelte juist ontweken. Terwijl hier juist zoveel winst valt te behalen. Vandaag daarom een aantal, van de vele, gunstige redenen om juist wel een keer dat kracht gedeelte in te duiken.

Vet verliezen

Toch wel een van de top reden dat vrouwen de sportschool in duiken. Vet verliezen! En het eerste wat meestal gebeurd is uren op een crosstrainer of ander cardio apparaat staan. Dit terwijl cardio in vergelijking met kracht training veel minder calorieën verbrand (tijdens de cardio training verbrand je misschien meer calorieën, maar de afterburn van krachttrainig is groter waardoor je op de lange termijn meer calorieën verbrand). Daarnaast verbrand de opgebouwde spieren ook nog eens extra calorieën tijdens en na de training. Nou hoor ik je denken; “maar ik wil geen spierbundel worden!”. Geen zorgen, je zult geen Arnold Schwarzenegger worden als je aan krachttraining gaat starten.
Vrouwen hebben veel minder testosteron in het lichaam dan mannen. Dus je zult niet in een keer in de hulk veranderen. Wat wel gebeurd is een mooiere toning / strakker worden van bepaalde lichaamsdelen.

Sterke botten

Krachttraining draagt bij aan sterke botten. Daarom is kracht training gunstig om te doen, maar al helemaal om na de overgang te doen. Dit vanwege een daling van oestrogeen in het lichaam waardoor eerder osteoporose optreed bij vrouwen na de overgang.

Minder last van alle vrouwen kwalen

Niet alleen voor de botten is krachttraining gunstig. Vanwege krachttraining verlaag je de kans op diabetes. Ook de algehele hormoonbalans wordt verbeterd door krachttraining.
Hierdoor heb je minder last van bijv.;

[unordered_list style=”circle” animate=”yes”]

  • stemmingswisseling
  • slechte menstruatie
  • periodieke hoofdpijn
  • hart en vaatziekten

[/unordered_list]

Dit zijn nog maar een aantal van de klachten die kunnen optreden bij een slechte balans van oestrogeen, progesteron en testosteron.

Stress verlagen

Over de invloed van stress en de effecten daarvan op het lichaam kan je hele boeken vol schrijven. Daarom is het belangrijk om af en toe ontspanning in te plannen. Sporten is een zeer effectief middel om even de gedachte op nul te zetten en te ont stressen.

Benieuwd geworden hoe krachttraining kan bijdragen aan uw levensstijl, maar geen zin om in de sportschool te staan tussen de anderen? Dan kan Pulse u eventueel helpen. Door 1 op 1 training te geven in een privé studio heeft u nooit last van andere, maar wel altijd een training met volle aandacht. Benieuwd wat ik kan betekenen? Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

* indicates required