Blog

Waarom magnesium essentieel is

waarom magnesium esentieel is

Waarom magnesium essentieel is

Magnesium is een van de belangrijkste mineralen die je niet mag missen. Het helpt bij meer dan 300 processen in het lichaam, variërend van eiwitsynthese tot het reguleren van de bloeddruk.

Magnesium lichaamsproces

Zodra voedsel het lichaam binnenkomt, gaat het via de maag naar de darmen waar het nog verder wordt afgebroken. Hier wordt het ook opgenomen, in de bloedbaan gebracht, opgeslagen en indien nodig uitgescheiden via de ontlasting. Via de bloedbaan komt het terecht in de nieren, spieren, botten en andere weefsels.

magnesium proces

Wat verlaagt de magnesiumstatus?

Het hebben van voldoende magnesium is belangrijk en dus is het ook belangrijk om te weten wat magnesium verlaagt. De volgende zaken kunnen effect hebben op het verlagen van magnesium in het lichaam:

-Spanning

-Alcohol

-Medicatiegebruik

-Slechte slaappatronen

-Ongezonde voeding

-Vloeistofverlies (diarree/plassen/overmatig zweten)

-Slechte darmgezondheid

Magnesiumrijk voedsel

Het eten van voedsel dat rijk is aan magnesium is belangrijk, maar tegenwoordig kan het moeilijk zijn om voldoende magnesium uit je voedsel te halen. Suppletie kan dus nuttig zijn. Er zijn veel soorten magnesium die elk hun eigen functies in het lichaam hebben. Maar over het algemeen wil je je richten op een magnesium dat een hoge biologische beschikbaarheid heeft voor een verhoogde opname in het lichaam zoals; bisglycinaat en tauraat. De combinatie hiervan met het aminozuur L-taurine zal helpen bij de afbraak en de opname in het lichaam.

Hoeveel is de dagelijkse dosis?

Dit is volledig afhankelijk van de persoon zelf. Als je veel sport of veel stress hebt, dan heb je misschien meer nodig dan iemand die de hele dag op een stoel zit. De aanbevolen dagelijkse dosis is gemiddeld 350 mg, maar kan oplopen tot 700 mg, afhankelijk van de persoon. Te veel magnesium innemen zal leiden tot maagkrampen/pijnen en diarree.

Related Posts

Geef een reactie